Restauratie

 

In ere hersteld, het liefste onzichtbaar

Restaureren gaat verder dan alleen ‘stenen stapelen’. Het vraagt om vakwerk en mensen die de fijne kneepjes van het ambacht kennen en zich bewust zijn van de monumentale omgeving waarin we werken.

Wij benaderen het monumentale pand of erfgoed als kunstproject. Dat betekent dat wij het monument centraal stellen: de sfeer, het karakter, de architectuur, de gebruikte materialen, de ornamenten. Wij verplaatsen ons terug in de tijdsgeest en herstellen het erfgoed alsof het de tand des tijds altijd heeft doorstaan. Het doel is dat iedereen, zowel de opdrachtgever als het brede publiek, ook in de toekomst kan blijven genieten van de historische waarde dat het monumentale gebouw en erfgoed vertegenwoordigt.

Oplossingsgericht en pro-actief meedenken in het proces met de opdrachtgever.

Het restauratiewerk is een proces waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer samenwerken naar een tevreden eindresultaat. Daarbij werken we graag direct samen in overleg met architecten, installateurs en andere adviseurs van de opdrachtgever. Onze rol is daarin meedenkend en oplossingsgericht. Wij denken mee in het proces als het gaat om mogelijkheden, risico’s, budget en planning. Daarin hebben wij een transparante en open visie en werkwijze.

Juist omdat onze vakmensen vanuit de praktijk en kundigheid van het ambacht weten wat wel/niet past bij het restauratiewerk en de mogelijkheden, zijn wij in staat om pro-actief onze opdrachtgevers te adviseren in het proces. Daarin komen wij met technisch hoogwaardige oplossingen. Oplossingen in het vervullen van een klantbehoefte met groot respect en passie voor het monumentale gebouw.